Sinds september 2017 neemt VLotteam in Heerlen geen nieuwe klanten meer op. De druk op de organisatie om klanten op te nemen is groot, maar qua begeleidingscapaciteit zit het team aan zijn plafond. In de afgelopen weken zijn enkele klanten vertrokken die langdurig bij VLotteam onderdak hadden. Hun contract liep af en er was geen vooruitzicht op een kansrijke nieuwe procedure. Deze mensen kunnen heel goed voor zichzelf zorgen, blijkt ons. Dat betekent dat er binnen enige tijd wellicht een verlichting komt van de werkdruk in de organisatie. Tot dat moment handhaaft VLotteam zijn opnamestop. Begin juli zou een eerste moment kunnen zijn om weer tot opname over te gaan. In de tussentijd vormt Heerlen een bescheiden buffer voor Maastrichtse klanten die daar niet terecht kunnen in een van de twee nieuwe panden.

Overigens heeft VLotteam Heerlen een bescheiden aantal bedden voor noodsituaties. Dat betekent dat voor zeer urgente kwesties kortstondige opvang mogelijk is.

Meer weten? Bel 045 5717887 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.